Our dietitian

 

Name: Henriette Voldmester
Age: 49 years old
Personal information: Mum of four boys; 15, 14, 9 and 9 years old
Professional title: Registered Dietitian
Education: Completed the Registered Dietitian education in 2013 at Ankerhus in Sorø, Denmark. 


Contact Henriette:
Phone number: +45 22 44 94 72
E-mail: diaetist@nupo.dk

Feel free to contact Henriette if you have any questions regarding the Nupo product range, how to use the products, or about diet and health in general.


Hold vægten efter dit vægttab

Når du stopper med Nupos Very Low Diet-pulverkur (VLCD-kur) og skal spise almindelig mad igen, skal du holde øje med, hvor meget du spiser, og hvad du spiser. Hvis du går tilbage til dine gamle spisemønstre og vaner, vil du højst sandsynlig tage de kilo, du har tabt, på igen. De fleste mennesker kan godt tabe sig, men kunsten er at vedligeholde vægttabet.

Efter en VLCD-kur har du vænnet dig til at have mindre mad i maven, og derfor har du nok ikke brug for de samme mængder mad for at blive mæt, som du havde inden kuren. Det skal du huske på, når du øser op på tallerkenen. Det kan være en god idé at portionsanrette dine måltider, så du ikke har gryderne stående foran dig. Når du har spist dit portionsanrettede måltid, skal du vente 20 minutter, før du tager næste portion. Det tager nemlig tid, før maden lander i maven, og du kan mærke, om du er mæt eller ej.

 

Morgenmad

Det er altid en god idé at starte dagen med et morgenmåltid, som kan holde sult og ikke mindst lækkersult fra døren. Derfor er det vigtigt, at det du spiser indeholder nogle gode kostfibre, som fylder i maven og holder dig mæt i længere tid. Hvis du ikke er vant til at spise morgenmad, eller hvis det kniber med at finde tid til det sunde og fiberrige morgenmåltid, kan du med fordel tage en One Meal shake eller One Meal bar med på farten. Et One Meal-produkt indeholder kostfibre og er beriget med vitaminer og mineraler, og så indeholder det kun ca. 200 kcal. Et spise en bar eller at drikke en shake sikrer dig derfor en rigtig fin start på dagen.

 

Generelle retningslinjer

For mange mennesker er det rigeligt med tre måltider om dagen, især hvis de har et lavt aktivitetsniveau og har stillesiddende arbejde. Brug tallerkenmodellen som udgangspunkt for dine måltider. Grøntsagerne skal fylde halvdelen af tallerkenen, dine proteiner ¼ og dine kulhydrater ¼. Hvis du spiser efter denne simple metode og holder dig fra søde sager og kalorieholdige drikkevarer i hverdagene, så er du godt på vej til at kunne bevare din nye vægt.

Du skal huske, at der er forskel på hverdag og fest, og at der er flest hverdage. På festdage kan du godt skeje ud uden at det på den lange bane kan ses på vægten. Hvis vægten er steget et kilo eller to efter en festlig weekend, så er det hurtigt forsvundet igen, når du går tilbage til dine nye hverdagsrutiner omkring kosten. Husk desuden, at det altid er en god ide at dyrke motion. Ud over en lang række helbredsmæssige fordele, gør motion det også lettere for dig at vedligeholde og fortsætte dit vægttab.

Til og med d. 18/9 kan du eksklusivt købe Livsstilspakken i webshoppen. Livsstilspakken indeholder Nupo Diet-pulver til 6 hele dages kur samt 10 One Meal-produkter efter eget valg. Pakken er designet til dig, der vil have hjælp til at komme i gang med en sundere livsstil, hvor One Meal-barerne kan hjælpe dig med at holde styr på dit kalorieindtag efter dit vægttab.


Tab de ekstra feriekilo

Mange af os har prøvet at bukserne strammer lidt efter en sommerferie med masser af god og spændende mad og alt for lidt aktivitet. Der kan være forskellige årsager til, at de ekstra kilo har sneget sig på, men fælles for alle årsagerne er, at vi tager på, hvis kalorieindtaget overstiger kalorieforbruget.

 

Der findes mange forskellige måder, du kan tabe de ekstra feriekilo på. Det gælder derfor om at finde en måde, der virker for dig.

 

En metode kunne være at bruge Nupos VLCD pulverkur. Her er du garanteret et kalorieindtag på max. 800 kcal om dagen, og derfor vil du komme i kalorieunderskud og tabe dig.

 

Nupos VLCD-kur er nem at gå til, fordi du ikke selv skal tage stilling til, hvad du skal spise, hvornår du skal spise, eller hvor meget du skal spise. Under kuren drikker du seks Diet shakes fordelt over dagen. Disse shakes indeholder alle de vitaminer, mineraler, fibre og proteiner, din krop har brug for, så du ikke kommer i underskud af vigtige næringsstoffer, selvom du skruer ned for kalorieindtaget.

 

Husk at drikke masser af vand, når du er på Nupokur – vi anbefaler 2-3 liter vand om dagen. Du kan også supplere din kur med kaloriefrie drikke såsom light-sodavand og –saftevand, te og sort kaffe, der kan gøre det lettere at holde kuren.

 

Vi anbefaler, at du maks. følger VLCD pulverkuren i tre uger ad gangen, hvorefter du skal holde en pause, hvor du spiser almindelig sund mad. Du kan også nøjes med at tage et par dage på kur ad gangen, hvis det føles mere overskueligt. Du skal huske at være opmærksom på, at hvis du spiser, som du gjorde, inden du begyndte at bruge Nupo VLCD pulverkuren, når du går tilbage til at spise almindelig mad, vil du sandsynligvis tage de tabte kilo på igen. Derfor er det vigtigt, at du bruger noget tid på at sætte dig ind i, hvordan du skal spise for at bevare – og evt. fortsætte – dit vægttab efter kuren.

 

Hvis du vil lære at spise sundt, kan du med fordel bruge tallerkenmodellen til dine måltider. Halvdelen af tallerkenen skal bestå af grøntsager, en fjerdedel af protein (kød, fisk, æg, bønner) og en fjerdedel af kulhydrat (pasta, kartofler, ris, brød). Hvis du skruer op for mængden af grøntsager og ned for mængden af andet mad, vil du indtage færre kalorier og derved få lettere ved at holde vægten efter dit vægttab.

 

Du kan også bruge Nupos One Meal-produkter til at holde vægttabet ved lige. Med blot ca. 200 kcal/produkt gør Nupos One Meal-produkter det nemt og overskueligt at holde styr på dit daglige kalorieindtag. Prøv f.eks. en kølig One Meal shake til morgenmad – shaken er velsmagende, nærende og lige til at tage med på farten i en travl hverdag.


Ramme